Τηλ. Επικοινωνίας 2104132715

Είστε εδώ:Συμβουλές για το πιάνο σας>Συμβουλές για το πιάνο σας

10 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ ΣΑΣ

1. Τοποθετήστε το πιάνο σας, εάν είναι δυνατόν, σε εσωτερικό τοίχο, μακριά από σώμα καλοριφέρ, κλιματιστικό, ή παράθυρα. Το πιάνο σας είναι κατασκευασμένο κατά το μεγαλύτερο του μέρος από ξύλο και επηρεάζεται από τις αλλαγές της θερμοκρασίας.

2. Το αυξημένο ποσοστό υγρασίας του αέρα καταστρέφει το πιάνο. Ελέγχετε τακτικά το ποσοστό υγρασίας του αέρα στο χώρο που έχετε τοποθετήσει το πιάνο με ένα υγρόμετρο. Το ποσοστό αυτό θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ 40% και 65%. Σε περίπτωση υψηλότερου ποσοστού υγρασίας πρέπει αμέσως να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, όπως η συσκευή DAMP-CHASER®.

3. Φροντίστε ώστε να χορδίζεται το πιάνο σας τακτικά, τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο. Σε περίπτωση εντατικής χρήσης το πιάνο χρειάζεται και δεύτερη φορά χόρδισμα μέσα στο χρόνο. Το πιάνο ξεχορδίζεται ανεξάρτητα από τη χρήση του, λόγω αλλαγής της θερμοκρασίας από εποχή σε εποχή, για το λόγο αυτό το τακτικόετήσιο χόρδισμα είναι απαραίτητο.

4. Προστατέψτε το πιάνο σας από το σκώρο. Ο μηχανισμός του πιάνου έχει πολλά μάλλινα εξαρτήματα, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει μέσα στο πιάνο κάποιο σκεύασμα για την προστασία από το σκώρο.

5. Μην καθαρίζετε τα πλήκτρα του πιάνου με καυστικές ουσίες, όπως οινόπνευμα, βενζίνη, ασετόν, διαλυτικό. Τα σύγχρονα πιάνα έχουν πλαστική επένδυση πλήκτρων η οποία καταστρέφεται από αυτές τις ουσίες.

6. Μην καθαρίζετε τις εξωτερικές επιφάνειες του πιάνου με καυστικές ουσίες. Για τα πιάνα υπάρχουν ειδικές αλοιφές γυαλίσματος και περιποίησης των επιφανειών.

7. Φροντίστε ώστε το πιάνο σας να μην εκτίθεται απευθείας στην ακτινοβολία του ήλιου. Υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί το χρώμα του.

8. Μην τοποθετείτε πολύ κοντά στο πιάνο σας γλάστρες με φυτά. Δημιουργούν υψηλό ποσοστό υγρασίας.

9. Μην τοποθετείτε επάνω στο πιάνο σας αιχμηρά ή άλλα βαριά αντικείμενα. Δημιουργούν συντονισμούς και μπορεί να ενοχλούν ηχητικά.

10. Χρησιμοποιείτε κάλυμμα για το πιάνο σας. Το προστατεύει από γδαρσίματα και από τη σκόνη.